5 Mayıs 2015 Salı

Hindistan Cevizi ve Badem Yağı Saç Dökülmesi


Saç dökülmesine karşı kullanılan Hindistan cevizi yağı ve badem yağı hakkında bilgiler vereceğimiz bu yazıda sizlere bu doğal yağların saçlara genel yararlarından ve saç dökülmesine karşı nasıl kullanılacağından bahsedeceğiz. İyi okumalar dileriz. 


Saç Dökülmesini Önleyen Bitkisel Yağlar 


Bir çok yazıda, makalede ve hatta gazetelerde Hindistan Cevizi ve badem yağının saç dökülmesine karşı oldukça iyi geldiğini okumuşsunuzdur. Özellikle Hindistan cevizi yağının saçı besleyip güçlendirmesi ve saçları dış etkenlerden koruması en önemli özelliklerinden biridir. Tabi Hindistan cevizi yağının özellikleri ve faydaları bunlarla bitmiyor. Saçların kırılmasını engelliyor ve beyazlaşmasını da oldukça geciktiriyor. Bazı konularda ise badem yağından daha etkili ancak daha iyi etkisini görmeniz için saç diplerinize iyi bir masajla uygulamanız gerekiyor.

Badem yağının da Hindistan cevizi yağıyla benzer özellikleri bulunuyor. İki yağda saçları parlak bir hale getirdiği gibi saçların kopmasına ve dökülmesine izin vermiyor. Ancak saçlarınızın dökülmesini erken teşhis etmeniz gerekiyor çünkü saçlarınız kalıtsal olarak döküldükten sonra bu yağların saçlarınızı yeniden çıkartmanız için bir faydası yok. Badem yağının Hindistan cevizine karşı olan dezavantajı yapmak istediğiniz tedaviye daha geç cevap vermesi olacaktır. Bu konuda az da olsa faydası olan ürünün araştırmalarda yeşil çay olduğu bulundu; Ancak bu uzun süreç isteyen bir iş.

Badem Yağı


Badem yağ olarak acı badem yağı ve tatlı badem yağı olarak ikiye ayrılır. Dünyada en çok kullanılan yağ tatlı badem yağıdır. Tatlı badem yağı, çok önemli bir e vitamini kaynağıdır. Ayrıca Badem yağının yapısında kalsiyum, demir, magnezyum, manganez, potasyum ve çinko bulunmaktadır. Sitede şu an satışta bulunan ürün tatlı badem yağı'dır, yani sağdan soldan tatlı badem yağı diye duyduğunuz şeyle badem yağı aynı şeydir. Acı badem yağı esansiyel bir yağ olup zehirlidir.

Badem yağı asit oranları şu şekildedir.


Yağ Asidi
  Oran 
Oleik 
 % 68 
Linoleik 
% 25 
Palmitik
% 4 
Stearik
% 1 
Linolenik
% 1 
Palmitoleik
% 1 


Badem Yağı Faydaları


Çeşitli kaynaklarda badem yağının haricen, yumuşatıcı, yara bakımı, yanık bakımı ve saçları gürleştirici olarak kullanıldığı bildirilmektedir. Badem yağının faydaları noktasında en çok saç bakımı ve kaş kirpik bakımında yararlanılmaktadır. Badem yağı saça uygulanabilen bir saç bakımı yağdır, saçlarda kırık oluşumunu engelleyici, besleyici, koruyucu ve nemlendirici olarak saç bakımında kullanılmaktadır.  Karın, bel, basen ve kalça kısmında oluşan cilt çatlaklarının giderilmesinde, besleyici, onarıcı, koruyucu, yumuşatıcı ve nemlendirici olarak cilt bakımında badem yağından faydalanılmaktadır.  ​Kaşları yanan ya da bir şekilde dökülmüş kişilerin periyodik olarak kaşlarına badem yağı sürmesi çok başarılı sonuçlar verdiği bilinmektedir. kirpiklerin bakımında da kullanılmaktadır. Badem yağı haricen uygulandığında, saç, sakal ve bıyıkların daha gür ve sağlıklı olmasını sağlar.

Badem yağı saç bakımında kullanımı hakkında daha fazla bilgi edinmek için : Badem Yağı Saç Bakımı

Hindistan Cevizi Yağı 



Tropikal bölgelerde meyvesi için yetiştirilir. Meyvesinden hindistan cevizi lifi elde edilir. Ayrıca beyaz tanecikler halinde kek ve pastayı süslemek ve tat katmak amacıyla da kullanılmaktadır. Boyu 20 metreyi aşan Hindistan cevizi ağacından toplanan özsuyu tropikal bölgelerde mayalanarak palmiye şarabı üretiminde kullanılır. Meyvesinden elde edilen bir sıvı tıpta kullanılmaktadır.



Hindistan cevizi yağı bütün dünyada özel bir ilgi görür. Pasifik Adalarında hindistan cevizi yağı yaşam ağacı olarak adlandırılır. Anne sütünde bol bulunan laurik asit içerir ve antioksidan Polifenollerce zengindir. 


Hindistan cevizi yağının yağ asit oranları aşağıdaki gibidir. 


Yağ Asidi 
 Oran 
Oleik 
% 6 
Linoleik 
% 2 
Palmitik 
% 9 
Stearik 
% 3 
Lauric 
% 47 
Caprylic 
% 8 
Capric 
% 6 
Myristic 
% 18 



Hindistan Yağı (hint yağı) ile isim benzerliği dolayısı ile karıştırılmaktadır, fakat çok farklı yağlardır. Saf Hindistan ceviz yağı oda sıcaklığında katı bir yağdır. 

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları 



Özellikle kozmetolojik olarak çok faydalı bir yağdır. Hindistan cevizi yağı saç yağları içerisinde kuru yıpranmış, saç rengi verilmiş yani boyalı saçlara en iyi gelen yağdır, saçınız kuruyken, bu yağı uygular, bir bone ile sabaha kadar saçınızda bekleten kullanıcılar, bir çok saç problemini azalttığını bildirmektedir. 


Çok hafif bir yağ olduğu için vücudunuzu yüzünüzü, dudaklarınızı nemlendirmekte kullanabilirsiniz. 


Saç Dökülmesine İyi Gelen Yağlar 


Saç dökülmesini önlemek için hindistan cevizi yağı ve badem yağından faydalanabilirsiniz. Ancak bu yağlar tek bşına çok işe yaramayacaktır. Bu yüzden size bir yağ tarifi vereceğim. 



  • 100 ml hindistan cevizi yağı 
  • 30 ml badem yağı 
  • 30 ml çörek otu yağı
  • 30 ml hint yağı 
  • 10 ml e vitamini (bal kıvamında olan saf formu) 
  • 10 ml c vitaminli yağ 
  • 10 ml a vitaminli yağ 
  • 1 gr kristal mentol 


Hindistan cevizi yağını çok kısık ateşte eritin yağ tamamen erimeden ocaktan alabilirsiniz. Daha sonra içerisine badem yağı, çörek otu yağı, e vitamini, c vitaminli yağ, a vitaminli yağ ve kristal mentol ilave edin iyice karıştırın karışımı boş bir kaba doldurun. Her duştan 10 dakika önce karışımı saç diplerinize çok az miktarda sürün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder