27 Eylül 2014 Cumartesi

Saç Uzatma Yöntemleri


Saç uzatmak sadece yanlış bir kesimin sonucu olarak ortaya çıkmamaktadır. Bazen kadınlar kısa saçlarını daha hızlı uzatmak , daha fazla hacim katarak daha dolgun göstermek isterler. 

Saç Uzatmanın Yolları



Bir çok kadın saç uzatma teknikleri arayışı içerisinde, bu sebepten dolayı çeşitli saç uzatma yöntemleri deniyor, saç uzatan şampuan araştırıyor ve saç uzatan yağları kullanmaya çalışıyor. Ancak hemen belirtelim saç uzaması belli oranda müdahale edilebilir bir şey ve sihirli bir saç uzatma formülü yok.

Hızlı Saç Uzatma



Saçlarınızın ayda normal olarak bünyenize ve genlerinize göre değişmekle birlikte 0,75 cm ile 1,5 cm arasında uzadığını bilmeniz gerekiyor. Saçınızın daha hızlı uzaması noktasında bu uzama hızına 0,5 cm ile 1 cm arasında bir katkı daha sunabilirsiniz. Ancak bu internet sitelerinin çoğunda yazan sallamasyon yöntemlerle olmaz. Saçlarınızın ihtiyacını bilmeli ve ona göre bir strateji belirlemelisiniz.  

Saç Uzatan Bakım



Saç uzatan bir bakım için saç derinizi vitminler ve çeşitli yağlarla beslemelisiniz. Bu konuda oldukça güzel bir yazı yazan hintyagi.org sitesinden kısa bir alıntı yapıyorum.



Birçoğunuzun sinameki, turp, havuç, sarımsak, doğum kontrol hapı ve daha akla hayale gelmeyecek onlarca metot denediğinizi üzülerek gözlemledik. Ancak burada hata sizi yanlış yönlendiren yazılarda, şimdi sizlere aylarca süren yerli ve yabancı kaynaklardaki araştırmalar sonunda elde ettiğimiz bilgilerden oluşan kürün tarifini vereceğiz. Kürümüz sulu ve yağlı olmak üzere ikiye ayrılıyor, bunun nedeni bazı vitamin ve minerallerin suda çözünmesi. Bu vereceğimiz tarifin en işe yarayacak tarif olduğunu bilmenizi isteriz. çünkü saç köklerinin yapısı, büyümesi ile başlayan araştırmalar bunlara iyi gelen maddelerle sürdü, ve saç uzattığı düşünülen bitkilerin yapısındaki vitamin ve minerallerin bazıları anlamlı ilişki olduğunu gösterdi.
Saç uzatma kürü sulu çözelti


  • 1 yemek kaşığı su
  • 1/4 çay kaşığı ascorbic acid (c vitamini)
  • 1/4 çay kaşığı b5 vitamini ( d-panthenol)
  • 1/4 çay kaşığı niacinamid (b3 vitamini)
  • 1/4 çay kaşığı biosulfur (suda çözünebilen kükürt)

Saç uzatmada kullanacağınız bu çözeltiyi bir cam tabakta hazırlayıp saç diplerinize sürüyorsunuz. Çözeltinin günlük hazırlanması lazım c vitamini çabuk bozunan bir madde, sulandırıldığı an kullanılması lazım.
Saç uzatma kürü yağlı karışım


  • 30 ml hint yağı
  • 30 ml kara üzüm çekirdeği yağı
  • 30 ml jojoba yağı
  • 20 ml avokado yağı 
  • 10 ml biberiye yağı
  • 10 ml lavanta yağı
  • 10 ml e vitamini
  • 1 çay kaşığı çinko oksit
  • 1 gr kristal menthol



Yağ karışımını bir seferde hazırlayabilirsiniz, spreyli bir şişeye koymanız avantajınıza olur. Ancak her kullanımdan önce iyice çalkalayın zira çinko oksit dibe çökmüş olur, iyice çalkalayıp karışmasını sağlayın.
Sulu karışımı kafanıza sürdükten 15 dakika kadar sonra yağlı karışımı saç derinize sürüp sabah duş alın. Bu ürünleri sadece saç diplerinize sürmeniz gerekiyor. 2 günde bir uygulamanız lazım bu kürü, sonuçlarına ise inanamayacaksınız tabi ki saç uzatmayla ilgili diğer anlatılanları da uygulamalısınız. ( http://www.hintyagi.org/2014/07/sac-uzatma-kuru.html)






Gördüğünüz gibi bir çok bakımdan oluşan bir komplike durum söz konusu. Yani öyle sürdüm sinamekiyi, turpu, yılan yağını gibi bir durum söz konusu değil. Kaldı ki yılan yağı diye bir şey yok.



Saç Uzatan Sampuan


Peki piyasada satılan saç uzatan şampuanlara ne demeli. Saçınızda 1 dakika duran bir köpüğün saç uzatacağını iddia eden üreticilere mi yoksa saçının şampuanla uzayacağına inanan insanlara mı kızmak lazım bilemedim şimdi. Ayrıca sarımsaklı şampuan saç uzatır gibi bir sürü yazı dolanıyor ortalıkta aslı astarı yok itibar etmeyin, bir şampuanın ne kadar sarımsak içerebileceğini düşünün. Eğer saç uzatıyorsa sarımsağı saça boca edin o halde sabaha rapunzel olun. yok öyle bir şey. Sarımsakta kükürt vardır o da yukarıda verilen tarifte anlatılmış zaten siteyi deteylı inceleyin oldukça iyi bir kitap yazmışlar konuyla ilgili.


Bir de şampuana doğum kontol hapı ilave etmek gibi bir durum var ki evlerden ırak. kim çıkarıyor bunları, nasıl bir hayal gücüdür bu anlam veremiyorum. Buna inanıp saçının uzadığını iddia edenlerin yaşadıkları şey placebo etkisi.



Saç Uzatan Yağlar


Hint yağı, avokado yağı gibi yağların saç uzamasına dolaylı etkileri vardır. Bu bir kesinlik, zaten yağ bakımları yapın saça yağ bakımları yapğmak oldukça önemli bir konu. Ama mucizeler beklemeyin. Kısacası saçınızı uzatmak için hazır ve mucizevi ürünler aramak yerine daha komplike bakımlara yönelmeniz faydanızadır.



Saç uzatma yöntemleri hakkında hem hintyagi.org sitesinden yararlanarak hem de kendi düşüncelerimizi aktararak bilgiler vermeye çalıştık. Umarım sizlere yararlı olmuştur. 


Saçlarınızı uzatmanız ve sağlığını korumanız adına doğal saç bakımı son derece önemlidir. Aşağıda sizlere doğal saç bakımınızı nasıl yapacağınız hakkında bilgiler verilmektedir.

Doğal Saç Bakımı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder