30 Ocak 2015 Cuma

Badem Yağı Saç Bakımı


Badem yağıyla yapabileceğiniz saç bakımını anlatacağım bu alıntımızda badem yağı hakkında sizlere yararlı bilgiler vereceğiz. Badem yağı saç bakımında kullanılan en güzel yağlardan birisidir ve  bu açından yetkili site olan badem-yagi.org sitesinden bu yazıyı sizlerle paylaşmak bizim için önemlidir.

Saç Bakımında Badem Yağı Faydaları ve Kullanımı




Badem yağı etkili ve ucuz bir saç bakım yağıdır. badem yağı saç bakımında doğru kullanılırsa, boyalı ve röfleli saç bakımında çok iyi sonuçlar verir. Badem yağıyla yapacağınız saç bakımı için orjinal badem yağı kullanmanızda fayda vardır.

Badem Yağı Saça Nasıl Uygulanır

Badem yağının saça olan faydalarını biliyorsunuzdur. Peki badem yağı saça nasıl uygulanır? Badem yağı saça uygulanırken nelere dikkat edilmelidir?
Sağlıklı ve güzel saçlara sahip olmak için doğru saç bakım yöntemlerinin uygulanması gerekmektedir. Saç bakımı tıpkı yüz bakımı gibi özen istemektedir. Saçlar esasen ölüdür, ölü saç yapısı hasar gördüğü takdirde onarılması çok güç olduğu için saçlarınıza gerekli hassasiyeti göstermeniz gerekmektedir. Saç renkleri belirlenip, saç boyası ile boyama

Saç bakım işlemi yaparken bitkisel saç boyalarının tercih edilmesi gerekmektedir. Doğal saç bakımı için doğal bakım yağları, kullanılmalıdır. Bu yağlar içerisinde fiyat olarak en ucuz ve etkili yağ badem yağıdır, tabi macadamia yağı, Hindistan cevizi yağı, mango yağı, shea yağı gibi daha kaliteli yağlarla karıştırılırsa etkisi daha da artacaktır.

Saç bakımı bir bütündür. Saç modelleri seçimi, saç renklerinin belirlenmesi, saçın yıkanması, kurutulması, taranması, hepsi bir bütün olarak uygulanırsa saç bakımı istenen sonuçları verir.

Badem yağı mineral katkısı yüksek, cildin ve saçların E vitamini gereksinimini karşılayan çok yararlı bir yağdır. Özellikle saçlar için, badem yağı bir mucizedir. Saç güçlendirici, kırık oluşumunu engelleyici, besleyici, koruyucu ve nemlendirici olarak saç bakımında kullanılmaktadır.

Badem Yağı Kullanımı




Badem yağını banyo yaptıktan sonra elinize biraz sürüp nemli saç uçlarınıza yaymanız, bir çok saç kreminden ve jöleden daha etkili bir sonuç verecektir ve kurumuş saç uçlarınız oldukça canlı görünecektir. Ama asla jöle gibi saçlarınıza şekil verme kolaylığı sağlamayacağını unutmayınız.

Aynı zamanda eve geldiğiniz bir akşam badem yağını tek başına saç diplerinize sürebilir, bir ya da iki saat beklettikten sonra saçınızı yıkayabilirsiniz bu da saçlarınız için oldukça faydalı bir bakım olacaktır.

Bir küçük dip not düşelim badem yağı sürülmüş saç ile hemen duşa girilmemelidir çünkü badem yağı suyu gördüğünde arıtılması zor olan bir yağdır. Bu yüzden önce saçınıza saç kremi uygulamanızı tavsiye ederiz. Bu konuyla alakalı olarak saça badem yağı kullanımı makalemizi inceleyebilirsiniz.





Badem yağı ile saç bakımı hakkında aktardığımız bu yazının sizlere faydalı olmasını umuyorum. Aşağıdaki yazılarımıza da ayrıca bakarak farklı saç durumlarınızı nasıl bakımlar yapacağınızı öğrenebilirsiniz.

Yağlı Saç Bakımı
Kuru Saç Bakımı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder