25 Ekim 2019 Cuma

Kuru Saç Bakımı

Saçınız kuruduğunda, stile sokmak zor olmanın yanı sıra  kırılgan da olabilir. Ancak kuru saçlara sahip olmak, daha büyük bir sağlık sorununuz olduğu veya saçlarınızla ilgili yanlış bir şey olduğu anlamına da her zaman gelmez. Güneşe maruz kalma, sıcak şekillendirme, nem, sigara ve daha fazlası, zarar görmüş ve kuruyan saçlara katkıda bulunabilir. İyi haber şu ki, saçınızın kuruluğunu azaltmak istiyorsanız, yapabileceğiniz bir çok şey vardır. 

Saçlarınızı Kısaltın

Kuru Saç Bakımı

Saçınız çok kuru ise, taze bir saç uzaması için  saçlarınızı kısaltmanız gerekebilir. Saçınız çok uzun olmasa bile, saç uçları saçı şekillendirmeyi zorlaştırabilir ve kuru ya da kaba hissetmesine katkıda bulunabilir. Kuaföre giderek  sağlıksız ve taze saç büyümesini azaltan saçları kısaltabilir ve daha canlı bir saç büyümesi sağlayabilirsiniz.   Saçlarınızı olması gerektiğinden daha kısa kestirmeniz gerek kalmadan kısaltabilirsiniz. 

Eğer saçlarınızı kestirdikten sonra sağlıklı ve hızlı uzama sağlamak isterseniz Saç Uzatma Yöntemleri  yazımıza bakabilirsiniz. 


Kuru Saçlarınız için Vitamin Alın 


Vücudunuzu beslemek için bazı vitaminlere ihtiyacınız olduğunu biliyorsunuz, ancak bazı vitaminler de saçlarınızın ve tırnaklarınızın sağlığını doğrudan etkiliyor. A vitamini, C vitamini, biotin (bazen H vitamini olarak adlandırılır) ve mineral demir , saçın daha sağlıklı görünen saçlara katkıda bulunacaktır.  Aynı zamanda şu anda saçınızı daha iyi göstermek için sadece biotin içeren takviyeler kullanabilirsiniz.  Ancak,son araştırmalar biotin'in büyük bir fark yarattığı fikrini desteklemiyor.  Mucize beklememelisiniz. 

Kuru Saçı Geçirmek için Beslenmenize Dikkat Edin 


Deniz proteinleri  ile saçınızı inceltmekten koruyun ve saçların daha parlak görünmesini sağlar. Ek olarak almadan benzer sonuçlar elde etmek için diyetinizde deniz proteinlerinin miktarını arttırın.  

  • Somon
  • İstiridyeler
  • Orkinos
  • Tuna
  • Sardalya

Bunların hepsi saçınızı daha parlak hale getirebilecek peptitler ve omega-3'ler bakımından zengindir. Ayrıca saçın görünmesini sağlayan oksidatif stresle mücadele etmek için daha fazla antioksidan yemeyi düşünebilirsiniz.  Antioksidanlar açısından zengin bazı yiyecekler şunlardır:

  • ceviz
  • fasulye
  • yaban mersini
  • brokoli
  • domates

Kuru saçlarınıza  varsa ; her gün saçınızı yıkamaktan kaçının

Şampuan saçlarınızı temizler, aynı zamanda sebum saçınızı çıkarır. Sebum saçınızı bakımını kolaylaştıran ve doğru miktarda olduğunda parlak olan doğal yağdır. Çok fazla sebum yağlı saç görünümüne yol açar. Ama muhtemelen her gün sebum saçlarınızı çıkarmanıza gerek yoktur - saçınızı her gün yıkayabilir ve bunun sonucunda saçlarınızın daha sağlıklı görünmesini görebilirsiniz. Yıkama arasında bir gün geçiremiyorsanız, en azından kuru saçlar için özel bir şampuan kullanın veya hatta bir bebek şampuanı deneyin. Her ikisi de saçı tamamen doğal yağından sıyrmadan temizler.

Saçlarınızı kurutma makinesi  yerine saçınızı sarın

Saçınızı yıkadıktan sonra kırılgan ve şekillendirmek zorsa, kurutma işlemi sırasında çok fazla nem kaybediyor olabilir. Havayı kurumaya bırakmak yerine yıkadıktan sonra saçınızı bir  havluyla sarmayı deneyin. Saçlarınız nemliyse yatarsanız, saçınızın neminin yastıklarınıza emilmesini engellemek için ipek bir yastık kılıfı kullanın. 

Saçınızı kıvırmak, düzeltmek veya hacim kazandırmak için yapılan ısı stili, yıllarca günlük rutininizin bir parçası olabilir. Saçlarınızın kurumasının nedeni de olabilir.  Üflemeli kurutma işleminden önce ve sonra kıl şaftının katılımcının saçında önemli hasar olduğu görülmüştür. Saçınızı kurutmak istiyorsanız, kurutucuyu saklayın.   

Kuru Saçlar için Yağlar 


Fas argan yağı , kuru saçlar için popüler bir ev çözümü haline gelmiştir. Bunun nasıl bir çözüm olacağı hakkında bir şey bilmiyoruz  ama denemek kolaydır. Saçınızın ucunda birkaç damla argan yağı kullanılması, daha nemli ve esnek bir görünüm verebilir. Nane yağı ve lavanta yağı gibi diğer esansiyel yağlar saç dökülmesini durdurmaya ve kırılmayı önlemeye yardımcı olabilir . Hızlı spritz saç parfümü yapmak için argan yağı, nane yağı, lavanta yağı ve hindistancevizi yağı gibi bir taşıyıcı yağı karıştırmak saçınızın zamanla daha az kuru hissetmesine neden olabilir. 

Hindistan Cevizi  Yağı ile Saç Kuruluğuna Son 


Hindistan cevizi yağı doğal bir yumuşatıcıdır. Bu, sıcaktan veya güneşten zarar gördükleri takdirde saç tellerinizdeki boşlukları doldurduğu anlamına gelir. Bir çalışma, hindistan cevizi yağının saç liflerine nüfuz etmede özellikle iyi olduğunu göstermiştir. Hindistan cevizi yağı saçınızı iplikçikten yumuşatarak saçınızın genel görünümünü iyileştirir. Saçınıza haftada bir kez ılık hindistancevizi yağı derinlemesine bakım uygulaması yapabilirsiniz.
  • Oda sıcaklığında  hindistan cevizi yağı ile başlayın.
  • Uygulamadan önce avuçlarınızın arasına biraz hindistan cevizi yağı sürün, uçlara, başınızın tepesine ve saçınızın köküne odaklanın.
  • Doyurun - ama ıslatmayın - bu işlemi tekrarlarken hindistan cevizi yağına saçınızı sürün ve yağı yaklaşık 20 dakika saçınızda bırakın.
  • İyice durulayın.

Kuru veya yağlı fark etmeksizin saçlarınızın her zaman bakıma ihtiyacı vardır. Bundan kaynaklı aşağıdaki yazımız size yardımcı olabilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder