1 Temmuz 2018 Pazar

Keratin Tedavisi

Keratin tedavisi, keratin yüklemesi, Brezilya fönü ve niceleri ... Saç düzleştirirken formaldehit adı yerine keratin adının kullanımı ne kadar acı. Bizler sizlere zaten daha önceki yazılarımızda keratinli saç maskesi tarifi verdik ve bu maske sizlerin saç sağlığı için yeterlidir. Bunu yeterli görmeyen ve düzleştirici tedaviler uygulayan kadınlar için keratin tedavisi başlığı altında yapılan formaldehit tedavileri hakkında gerçekleri öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin. 

Keratin Tedavisi Nedir ? 


Keratin tedavilerinin saçınızı daha iyi görmesini sağlayabildiği doğru olmakla birlikte, sağlığınız ve stilistinizin sağlığı için de tehlikelidir.Keratin saç, tırnak ve ciltte bulunan bir proteindir. Bir keratin muamelesinde, formaldehit içeren krem (veya formaldehit salgılayan başka bir kimyasal) saça sürülür, daha sonra kuru ve düz ütülenir. Formaldehit, ısı ve kompresyonun kombinasyonu, saçtaki keratin ile reaksiyona girerek kıvırcık veya dalgalı saçı daha yönetilebilir ve düz hale getirir. Bu işlem bu kadar kısadır. Fakat burada sorun formaldehittir. 



Formaldehitin Sağlığa Zararları 


Formaldehit, solunduğunda, gözlere püskürtüldüğünde veya ciltte emildiğinde sağlık sorunlarına neden olan renksiz, güçlü kokulu bir gazdır. Gözleri, burnu ve boğazı tahriş edebilir, öksürüğe ve hırıltıya neden olabilir ve cildin, gözlerin ve solunum yollarının ciddi bir alerjik reaksiyonunu tetikleyebilir. Yüksek seviyelerde tekrarlanan maruz kalma da kansere neden olabilir. Formaldehit, ısıtıldığında daha yüksek konsantrasyonlarda salınır, böylece keratin tedavilerini uygulayan stilistler ve tekrar tekrar bunları alan müşteriler bu sağlık sorunları için en büyük risk altındadır. 

Hangi Ürünler ve Malzemeler Tehlikelidir?


Brezilya fönü, Brezilya Cacau Cadiveu, Keratin Kompleksi Pürüzsüzleştirici Terapi, Marcia Teixeira, Keratin Express, KeraGreen, Tahe ve R & L'yi tehlikeli keratin tedavileri olarak sıralamaktadır.   Bu tedavilerin tümü ya formaldehit ya da ısıtıldığında formaldehit salgılayan başka bir kimyasal içerir. Aşağıdaki kimyasalların tümü OSHA tarafından formaldehit olarak kabul edilir: metilen glikol, formalin, metilen oksit, paraform, formik aldehit, metanal, oksometan, oksimetilen veya CAS Numarası 50-00-0. 3

Brezilya Fönü Zararları 


Brezilya Patlaması, keratin tedavilerinin en yaygın markalarından biridir. Keratin tedavilerindeki formaldehit üzerine yapılan 2010 araştırmaları bir sonucu olarak, Brezilya fönü; formaldehit içermeyen larak adlandırdıkları bir formül oluşturdu. Malzemelerde listelenen formaldehit bulunmazken, kullanılan ana kimyasal metilen glikol olup formaldehit ile aynı risklere sahipti. Ağustos 2011'de FDA ,  formaldehit içermeyen  etiketin yanlış veya yanıltıcı olması ve ürünün solunduğunda formaldehitin de çok tehlikeli olması nedeniyle ürünün  yanlış markalanmış olduğunu belirten Brezilya fönüne bir uyarı mektubu yayınladı .   Brezilya fönü aslında en tehlikeli tedavilerden biridir çünkü ürünün neredeyse% 12'si diğer keratin tedavilerinin üç katı kadar formaldehittir. 


Formaldehitsiz Keratin Bakımı 

Keratin bakımı son dönemlerde oldukça popüler olan bir saç bakım metodu. Ancak keratin bakımı özellikle brezilya fönü gibi uygulamalarla karıştırılıyor. Genelde keratin bakımı olarak da adlandırılan brezilya fönü veya kalıcı fön gibi uygulamalar formaldehit ve balmumunun ısı yöntemiyle saça sabitlenmesi işlemidir. Dolayısıyla bu işlemlerde kullanılan peraparatların keratin içermesi, keratinin saçınızda kalıcı bir etki yaratacağı ve saçınızı düzleştireceği anlamına gelmez. Zaten keratinin saç düzleştime gibi bir etkisi yoktur. Dolayısıyla doa keratinli maskeyi saçınıza yüksek ısı yardımıyla uygulamayınız.Eğer evinizde keratin bakımı yapacaksanız, keratinli maskeyi saçınızda daha fazla bekletmenizde fayda vardır. Ayrıca maskeyi, doakimya.com sitesinden alabileceğiniz keratin, b5 vitamini ve e vitamini ile zenginleştirebilirsiniz. Yapacağınız bakım için kullanabileceğiniz tarif şu şekildedir.

  • 2 yemek kaşığı keratinli maske 
  • 5 ml keratin (doa kimyadaki şişe keratinin yarısı) 
  • 2 çay kaşığı b5 vitamini
  • 2 çay kaşığı e vitamini 
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı


Yukarıdaki maddeleri karıştırıp saçlarınızda 1-2 saat bekletin saçınızı yıkayın (saçınızda bir gece beklemesi daha iyi olur. Karışım saçınızda beklerken saçınıza bir bone takmanız ve 10 dakikada bir sıcak havluyu saçınıza tutmanız daha faydalı olacaktır, böylece düşük ısı yaptığınız karışımın saçınıza iyice işlemesini sağlar. Sıcak havlu uygulayarak 1 saat bekletmeniz yetecektir. Bu bakımı yaparken saçınıza kesinlikle maşa ile ısı uygulamayın. Eğer vaktiniz varsa maskeyi saçınızda bir gece bekletebilirsiniz.



Keratin Complex yazımıza da bakabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder