9 Ağustos 2017 Çarşamba

Keratin


Siz değerli okurlar için keratin hakkında bir yazı hazırladım. Makalemi keratin nedir , neye iyi gelir , nerelerde bulunur gibi sorulara cevap vereceğim. İyi okumalar dilerim. 

Keratin Nedir

Keratin saç ve tırnaklarını oluşturan proteinin adıdır. Amino asitler ile oluşturulan, iplik, yaklaşık% 90, saç bütünlüğü sorumlu ve bu nedenle güzellik salonlarında uzun saç tedavilerinde kullanılır. Bu dış işlemler ya da işlev bozukluğunun yol açtığı boşlukları koruyucu ve dolgu maddesi olarak hareket eder.Keratin proteinin azalmasının sebebi kimyasal saç tedavileri, saçları yıkama, güneş, düz ütü, saç kurutma makinesi ile saçlara yüksek ısı verme, kirlilikten kaynaklı yaşanır. Bu yıpratıcı işlemler ile , saçın nemliliği ve keratini azalmakta ve size sıkıntılar yaratmaktadır. 

Keratin Neye İyi Gelir


Saçlarımızın sağlıklı olmasını sağlayan keratin, konsantre versiyonu ve sıvı formda ya da jel içinde bulunabilir. Nemlendirici maskeler için güçlü bir uygulama istiyorsanız keratin biçilmiş kaftandır. Sadece su keratin 10 ml seyreltilmesi ve ortalama 15 dakika boyunca bırakın ve daha sonra durulanır. sert kenarları bir yönünü bırakabilir çünkü birkaç kullanımdan sonra saçınızı nemlendirir .

Çoğu kozmetikte kullanılan en yaygın keratin şekli sıvı olanıdır.Saçlarımız ağır hasar durumunda ise bu uygulama çok da akıl karı değildir.Keratin ters etkiye yol açabilir ; aşırı kullanımı, saç yapısını bozar. Bu sorunu önlemek için bir ipucu her zaman sonra kaliteli bir maske uygulaması gerçekleştirmektir.


Keratin Nerelerde Bulunur

Etlerde bol miktarda protein bulunur. Sağlık açısından kırmızı etten uzak durulması gerektiğini unutmamalısınız. Bu nedenle keratin içeren besinler içinden tavuğu tercih edin.

Yumurta sadece keratin içermekle kalmıyor, aynı zamanda vücudun ekstra keratin üretmesine yardımcı olan biyotin adlı bir mineral de barındırmaktadır. Keratin içeren besinler arasında yer alan badem, çilek ve muz aynı zamanda biyotin de içermektedir.

Keratin Yağı





Keratin tırnaklarda, dişlerde , aynı zamanda saçlarda sadece bulunduğu için , saçlarımızda oldukça faydalıdır. Bu nedenle keratin yağı saçı canlandırmak için harika bir yoldur ve onları, güzel uysal ve sağlıklı hale sokar.


.





Keratin Saç Maskesi



Hiç kimse sağlıklı saçlar istemediğin söyleyemez. Ama ne yazık ki biz saçlarımızı sürekli yıpratıyoruz. Sabit kurutma, boyama, kötü su ...Saçlarımızı bu etkilerden korumamız saçlarımız açısından hayati öneme sahiptir. Tedavinin en kolay ve en etkili yöntemi keratin saç maskeleridir. Bu tür maskeleri mağazalarından tedarik edilebilir, evde kendiniz uygulayabilirsiniz.Keratin saç bakım maskelerini dikkatli bir şekilde ve harfiyen uygulamak her türlü saç probleminize iyi gelecektir.

Keratin Complex yazımıza da bakabilirsiniz.  



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder