9 Ağustos 2017 Çarşamba

Doğal Saç Bakımı


Siz değerli okurlar için doğal saç bakımı hakkında bir makale hazırladım. Makalemi , doğal saç bakımı nedir , sağlıklı saçlara nasıl ulaşırız , evde saç bakımı nasıl yapılır gibi sorulara cevap olmasını umuyorum. Saçlarımız güzelliğimizin teminatıdır. Bu noktada saçlarımıza uygulayacağımız bakım hem saçlarımızı beslemeli ve sorunlardan arındırmalı hem de kimyasal madde içermemelidir. Bu noktada sizlere detaylı bir makale sunuyoruz. İyi okumalar.

Doğal Saç Bakımı



Doğal saç bakımı oldukça önemli bir konudur. Çünkü mdoğal malzemelerin kullanımı, hangi malzemenin ne kadar kullanılacağı ve bu malzemelerin neler olduğunu bilmelisiniz. Saç bakımında mutfağınızda bulunan zeytin yağı, bal, limon, yumurta ve niceleri ile beraber aktar veya çevrim içi sitelerden alacağınız badem yağı, hindistan cevizi yağı gibi doğal yağlar ile yapılır. Saç bakımı yaparken doğal yollar denerken sabırlı olmalı ve limitleri aşmamalısınız. 

Evde Saç Bakımı


saç bakımı nasıl yapılmalıTerapötik  sıcak zeytinyağı saç bakımında çok etkilidir. Zeytinyağı iki çorba kaşığı ısıtın ve saçlarınıza sürün amam dikkat edin ve saç derinizi yakmayın. Sıcak su ile bir havlu nemlendirin ve saçınızı sarın. Yarım saat kadar bekleyin ve saç nüfuz etmesine izin verin.  Daha sonra saçlarınızı yıkayın. Bu bakım kuru ve kırılgan saçları yardımcı olur. Bu bakımı hint veya badem yağı ile de yapabilirsiniz. 

Protein bakımlarının önemli olduğunu bildirmiştir. Bunun için keratinli maskeler uygulanırken ayrıca yumurta ile yapılan doğal maskelerde saçlarınıza oldukça iyi gelir. İki yumurta çırpın ve 1 yemek zeytinyağı kaşığı ekleyin. Ardından  bir kaşık gliserin ve 1 çorba kaşığı bir çorba kaşığı  elma sirkesi.karıştırarak maskeyi saçlarınıza sürün ve yarım saat bekletin. Daha sonra saçlarınızı şampuanlayın  ve durulayın.



Zeytinyağı Saç Bakımı


Yüzyıllar boyunca, zeytinyağı başarıyla kozmetik ve tıp alanında kullanılmaktadır. Sayesinde eşsiz doğal özelliklerinden yararlanılmıştır. Bu cildin güzelliği ve gençliği için vücudu temizler, yağ bezlerini düzenler ve metabolizmayı normalleştirir. Antik Mısır'da kadınlar saç için zeytinyağı kullanırdı. Parlaklık güç verir ve iyi büyümesini sağladır. Ayrıca meyve yağı besin, vitamin ve doymamış yağ asitlerinin büyük miktarda içerirdi. Zeytinyağı saf biçimde saç köklerinin içine sürülebilir, diğer doğal maddeler ile karıştırılarak, bir maske yapılarak kullanılabilir 

  • Isıtılmış zeytinyağı 3 yemek kaşığı 
  • 2 yemek kaşığı limon suyu. 


Karıştırın ve saç köklerine uygulayın ve saç tellerinizin uçlarına kadar  yayın ve daha sonra plastik duş başlığı takın ve 30 dakika boyunca maskeyi  tutun. Sonra ılık su ve şampuan ile durulayın.




Doğal Saç Boyası


doğal saç boyası hazırlama
Kahverengi renkte saç boyama için kullanılan ceviz kabuğu en çok kullanılan doğal saç boyasıdır.  Yeşil kabuğu  ve biraz su içine doğrayın. Daha sonra 20 dk bekleyin ve saçlarınızı bu su ile durulayın.  

Saçlarınıza bu uygulama ile zamanla beyazlardan arınacak ve kahverengi tonunu net bir şekilde alacaktır. 



Saç Bakımı Argan Yağı 



Dünya  üzerinde '' Fas sıvı altın" olarak adlandırılır Argan yağı - en pahalı ve aynı zamanda tüm bitkisel yağların en kullanışlı olanıdır. Pişirme, tedavi, kozmetik kullanılır. Saçlar için argan yağı kullanmak özellikle elverişlidir. Yağ üretilen değerli bakım ürünleri ile ; balsam, krem, şampuan, maskeler  ya da saf formda kullanılabilir. 


Argan yağı tokoferol, polifenoller, organik asitler (leylak, ferulik, vanilik), anti-inflamatuar özellikleri ile bilinir. Saçlarınızı çevresel hasarlardan korur. Yıpranmış saçları onarmak için doğal yağ asitleri barındırır.  (stearik, palmitik, linoleik, oleik). Ayrıca  gri saç önlenmesini sağlar; A, E, K vitaminleri; antioksidanlar; mantar öldürücüler; antibiyotikler barındırmaktadır.


Badem Yağı Saç Bakımı yazımıza da bakabilirsiniz. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder