24 Ekim 2013 Perşembe

Saçlara Şekil Verme


Saçlarınıza şekil vermek için illa kuaföre gitmeniz gerek yoktur. Saçlarınıza şekil vermek için aşağıdaki yöntemleri evde deneyebilirsiniz. 


Saçlara Şekil Verme






Evde çok kısa bir süre içinde kuaförden çıkmış gibi saçlara sahip olabilirsiniz. Öncelikle bir havlu yardımıyla saçlarınızdaki fazla nemi alın. Islak saç, kurutma işlemini yavaşlatır. Ayrıca kullanılan herhangi bir saç şekillendirme ürününün etkisini de hafifletir. Saç tipinize uygun ürünü saçlarınıza eşit bir şekilde dağıttıktan sonra saçlarınızı tarayın ve son şekli verin. bu yöntem herhangi bir basit saç stili için gerekli olandır. Daha ayrıntılı bilgi için okumaya devam edin. 

Saç Kurutma



Başınızı aşağıya doğru tutun ve saçlarınızı bir saç kurutma makinesi yardımıyla kabartarak kurutun. Saçınızı hangi tarafa taramak istiyorsanız, parmaklarınızın yardımıyla o tarafa ayırın. Saçı farklı yönlere doğru taramak, saçın çok sabit görünmesini engeller. Saçlarınızı kuruttuktan sonra en mükemmel şekilde ayırmanız her zaman mümkün. Saçları kurutmanın amacı sönük olmalarını engellemektir.


Saça Şekil Verme 

Saçlarınızı yuvarlak bir fırça kullanarak ve bölümlere ayırarak hızlı bir şekilde kurutun. Kurutma işlemi sırasında makinenin yere doğru bakıyor olması önemli. Saçın tamamen kuruduğundan emin olduktan sonra sekil vermek için devam edin. Ayrıca edineceğiniz seramik bazlı bir fırça, sıcak bigudi gibi kullanılabilir. Şekil verirken, saçı pürüzsüzleştirirken parlaklık da kazandırır.

Saçlarınıza şekil vermeyi bitirmeden önce saç kurutma makinesini soğuk hava verme moduna getirip saçlarınıza tutun. Soğuk hava, sekli sabitlemede özellikle profesyonellerin kullandığı bir teknik. Ilık ve sıcak hava saçı yumuşatıp şekle girmesini kolaylaştırıyor.


Kıvırcık Saça Şekil Verme


Genel olarak bakıldığında, düz saçlara nazaran bakımı ve şekle girmesi daha zorlayıcıdır. Kıvırcık saçlarını bigudi ile şekillendirmek isteyen bayanlar, öncelikle saçlarını azda olsa düzleştirmek zorundadırlar. Düzleştirme işlemi gerçekleşmezse; düzensiz saçlara yapılan bigudi işlemi, sizi memnun etmez.

Kıvırcık saçlar yıkandıktan sonra kurutulup; evde el yordamı ile düzleştirilmelidir. Düzleştirilen saçlara; sıcak suda kaynatılan bigudiler çok iyi şekil verecektir. Bu bigudilerin içi su dolu olarak satılır. Bunun amacı saçların dalgasını çabuk verebilmektir.

Saçlar düzleştirildikten sonra; yaklaşık olarak 12 adet olan içi su dolu olan bigudiler; kaynar suya atılır. Suyun altı hafif kısılarak, kaynatma işlemine devam edilir. 10 dakika daha kaynatılıp, ocaktan indirilir. 

Saçlar düz durumda iken; 12 eşit parçaya ayrılır. Bigudi sarılırken ılık olacaktır. Isıtıldığı için; içindeki su hala sıcaktır. Saçlara bigudi sarılırken; dışa doğru sarılmalıdır. Bigudinin iç kısmını çıkarıp, sarmaya başlayabilirsiniz. Her sarma işleminden sonra; dış kısmını üzerine yerleştirerek işlemi tamamlayabilirsiniz. 


Düz Saça Şekil Verme


Düz saça şekil vermek için saç çok hafif nemli haldeyken düzleştirici ile dalgalar verilebilir. Düzleştiriciyi saça dolayarak aşağı doğru indirin. Ayrılan tutamların hepsine bu işlemi uygulayın ve sprey sıkın. Sizi gün boyu idare edecek dalgalı saçlara sahip olacaksınız.


Düz saça maşa ile şekil verme ; Saçlarınızı evinizde de pratik bir şekilde maşa yapabilirsiniz. Eni 5 cm boyu 30 cm olacak şekilde bezler hazırlayın. Yaklaşık 10 adet hazırladığınız bez parçalarını her tutama sarmanız gerekecek. Enlemesine tuttuğunuz bezin ortasına saç tutamının ucunu yerleştirin ve tepeye doğru sarın ve iki ucunu birbirine bağlayın. Her tutama elinizdeki parçalardan sarın. 5 saat süreyle beklediğinizde birkaç gün bozulmadan maşa yapılmış gibi duran saçlarınız olacak.


Kısa Saça Şekil Verme



Kısa saç için kullanabileceğiniz en kolay şekillerden biri jöle kullanarak geriye taramaktır. Aynı şekilde daha güçlü bir göle kullanarak saçlarınızı dik yapabilirsiniz.  Saçlarınızı öne doğru taramak farklı bir hava katabilir. Özellikle alın bölgesi geniş olanlar yüzlerini ideal şekil olan yuvarlağa yakınlaştırmak için bu modeli tercih edebilir.

Kısa saç modelleri arasında en popüler kesimlerden biri olan “pixie” modelini deneyebilirsiniz. Genel olarak dağınık bir havası olmasına karşın genç ve canlı bir görünüm sağlayabilirsiniz.  Saçlarınız kısa olsa da doğru aksesuarlarla farklı bir hava yakalamanız mümkün. Küçük ve renkli klipsler, saç bantları saçınızı şekillendirirken yardımcı olabilir.



Yukarıda sizlere elimizden geldiği kadar saça şekil verme yöntemlerinden bahsettik. Umarım bu bilgiler sizin işinize yarayacaktır.  Kadınlar için saçlara şekil verme kadar önemli olan saç uzatma yöntemleri hakkında bilgi almak isterseniz aşağıdaki yazımıza da bakabilirsiniz.

Saç Uzatma Yöntemleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder