9 Ağustos 2017 Çarşamba

Evde Keratin Bakımı


Siz değerli okurlar için evde keratin bakımı hakkında bir yazı hazırladım. Yazıda , keratin bakımı nedir , evde nasıl uygulanır , faydaları nelerdir sorularına cevap bulabilirsiniz. Keratin saçlarımızı meydana getiren proteinin adıdır. Bundan kaynaklı saçlarımız da meydana gelen yıpranmaların çözümü keratin bakımındadır.S izlerde evde keratin bakımı yapmak isterseniz okumaya devam edin. 

Keratin ( Saç Proteini ) 


Keratin, cilt, saç ve tırnaklarda bulunan bir proteindir ve ana bileşenidir; Aslında, saç esas olarak keratin bağlantılı proteinlerden oluşur. Keratin hem kütikül içinde (saç telinin dış tabakaları) dış koruyucu bir protein, hem de kortekste (kendi gücünü belirlemeye yardımcı olan kılın iç çekirdeği) bir iç yapısal protein olarak işlev görür.

Saç fiziksel, kimyasal ve / veya güneş gibi çevresel faktörlerden zarar gördüğünde keratin tükenir. Bu keratin kaybı saçın korteksini açığa çıkararak ek hasara duyarlı hale getirir ve bir yolda gözenekli çukurların olduğu gibi gözenekli noktaların oluşmasına neden olur. Kayıp keratitin yenilenmesi gözenekliliğin düzeltilmesine ve saçın yüzeyinin düzgün olmasına yardımcı olur. Saça daha genç, sağlıklı bir görünüm kazandırarak mukavemeti ve elastikiyeti geri kazandırır.

keratin bakımı nasıl yapılmalı


Evde Keratin Bakımı Nasıl Yapılır


Eğer evinizde keratin bakımı yapacaksanız, keratinli maskeyi saçınızda daha fazla bekletmenizde fayda vardır. Ayrıca maskeyi, doakimya.com sitesinden alabileceğiniz keratin, b5 vitamini ve e vitamini ile zenginleştirebilirsiniz. Yapacağınız bakım için kullanabileceğiniz tarif şu şekildedir.

  • 2 yemek kaşığı keratinli maske 
  • 5 ml keratin (doa kimyadaki şişe keratinin yarısı) 
  • 2 çay kaşığı b5 vitamini 
  • 2 çay kaşığı e vitamini 
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı


Yukarıdaki maddeleri karıştırıp saçlarınızda 1-2 saat bekletin saçınızı yıkayın (saçınızda bir gece beklemesi daha iyi olur. Karışım saçınızda beklerken saçınıza bir bone takmanız ve 10 dakikada bir sıcak havluyu saçınıza tutmanız daha faydalı olacaktır, böylece düşük ısı yaptığınız karışımın saçınıza iyice işlemesini sağlar. Sıcak havlu uygulayarak 1 saat bekletmeniz yetecektir. Bu bakımı yaparken saçınıza kesinlikle maşa ile ısı uygulamayın. Eğer vaktiniz varsa maskeyi saçınızda bir gece bekletebilirsiniz.



Evde keratin bakımı için formaldehitsiz ve son derece yararlı olan yukarıdaki bakım yapılmalıdır. 


Keratin Nerelerde Bulunur

keratin içeren yiyecekler
Keratin en çok doğada yer alan av hayvanlarında bulunmaktadır. Keratin eksikliği olan kişiler Antilop, bizon, geyik, tavşan, sülün, yaban ördeği, kaz ve hindi gibi av hayvanlarını yiyerek vücutlarında eksik olan keratin değerlerini dışarıdan alabilirler. Birçok kişi keratin eksikliğinden dolayı saçlarını çok genç yaşta hasara uğratmaktadır. İçerisinde keratin bulunduran besinleri tüketerek saçlarınızın uzun yıllar boyunca başınızda kalmasını sağlayabilirsiniz.



  • Havuç
  • Kavun
  • Tatlı patates
  • Mango
  • Ispanak
  • Kabak
  • Brokoli

Keratin içeren besinler arasında meyve ve sebzeler vardır. Meyve ve sebzelerin turuncu renkli olanlarında bol miktarda keratine rastlanır. Örneğin, havuç, mango, tatlı patates ve kavun keratin yüklüdür. Aynı zamanda ıspanak, kabak ve brokoli de  keratin içeren besinlerdendir.

Etler

Etlerde bol miktarda protein bulunur. Sağlık açısından kırmızı etten uzak durulması gerektiğini unutmamalısınız. Bu nedenle keratin içeren besinler içinden tavuğu tercih edin.

Yumurta

Yumurta sadece keratin içermekle kalmıyor, aynı zamanda vücudun ekstra keratin üretmesine yardımcı olan biyotin adlı bir mineral de içeriyor. keratin içeren besinler arasında yer alan badem, çilek ve muz aynı zamanda biyotin de içermektedir.



Keratin içeren besinler elbet işinize yarar ama topikal olarak saçlarınıza keratin maskesi uygularsanız daha hızlı ve verimli sonuç alırsınız. Umarım yazımız bu açından sizlere yararlı olmuştur. Aşağıda keratin ile ilgili daha fazla bilgi alabileceğiniz farklı yazılarımızda bulunmaktadır.

Keratin
Keratin Tedavisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder