23 Ekim 2013 Çarşamba

Evde Saç Boyama


Evde saç boyamak için tabiki de kimyasal içerikli saç boyaları kullanabilirsiniz. Ama biz burada sizlere doğal saç boyalarından bahsetmeyi daha doğru buluyoruz. Aşağıda hem doğal saç boylarından hem de bunları nasıl kullanacağınıza dair yöntemlerden bahsedilecektir. 

Doğal Saç Boyama



Yani, sormak isteyebileceğiniz milyon dolarlık soru, kimyasal olmadan nasıl saçlar boyanmaktadır? Zengin, kalıcı ve mükemmel renklere ulaşabilirsiniz tabi ama mavi, pembe gibi cümbüş renkler kazanamazsınız. Evinizde saçlarınızı biraz beyaz sirke ve biraz limon suyu ile temizleyebildiğiniz gibi, saçınızı doğadan toksik olmayan birkaç armağanla da boyayabilirsiniz. 


Bu isteğe bağlı saç boyaları, herhangi bir tehlikeli kimyasaldan arınmış ve temizdir. Beslenme saçınızı kesmeyecek ve zamanla zehirli bir aşırı yüklenmeye neden olan kimyasal bir kalıntı bırakmayacaklar. Saçlarınızı ve kafa derilerinizi muhteşem ve taze bırakacak olan hayati mineraller, antioksidanlar ve vitaminler ile beslerler. Peki, ne bekliyorsun? Toksinleri atma ve doğalı kucaklama zamanı.

Doğal Saç Boyama

Doğal saç boyaları kullanarak saçlarınıza çok rahat boyayabilirsiniz. 

Kına ile Saç Boyama

Kına yeni kullanımı olan bir saç boyası değildir. Aslında, Afrika, Güney Asya ve Kuzey Avustralya'daki tropikal ve subtropikal bölgelere özgü bu uzun boylu çalı veya küçük ağaç, boya olarak eskiden beri kullanılmaktadır. Deri boyası , saç boyası, tırnak boyası, deri, ipek ve yün boyası olarak kullanılmaktadır.


Özellikle, kına yaklaşık 6.000 yıldır saç boyası olarak kullanılmıştır. Kleopatra'nın çağlar boyunca  güzelliğine kınanın sahip olduğu biliniyordu. Bugün kına, ticari saç boyasına yaygın olarak kabul edilen bir alternatiftir ve bir tür yeniden doğuş yaşamaktadır.


Kına saç boyası tamamen doğaldır ve saç telini güçlendirirken saç tellerinize zarar vermez, saç derisini yumuşatır ve saç köklerinden temizler. Kronik kuru bir saç derisine sahipseniz ve kepekten muzdaripseniz, kına başınızı tekrar dengeye getirmeye yardımcı olacaktır.  Kınadaki pigmente lawsone denir. Protein kılı ile bağlanır ve doğal parlaklık ve alt tonları tutar. İçeri girer ancak mevcut saç varyasyonlarını   örtmez.  Kına, saçlara sürüldüğünde  bakterilerle savaşırken elinizden gelenin en iyisini çıkarmak için mevcut saç renginizle birlikte çalışır. 


Kahve ile Saç Boyama 


Eğer saçınızı daha koyu renklere  çekmek istiyorsanız, kahve yardımcı olabilir.  Çok güçlü bir kahve hazırlayın ve soğuyana kadar bekletin. Bir fincan kahveyi iki fincan çay ile karıştırın ve 2 yemek kaşığı kahve çekirdeği ile karıştırın.  Karışımı temiz saçlara sürün ve yaklaşık bir saat bekletin. Elma sirkesi ile durulayın . Farkı görmek için birkaç kez tekrarlamanız gerekebilir.


Siyah Çay ile Saç Boyama 


Siyah çay, saçları doğal olarak koyulaştırmaya ve saç grileşmesini örtmeye yardımcı olur. Eğer daha hafif saçlar peşindeyseniz, bu konuda yardımcı olabilecek çeşitli farklı çaylar vardır. Papatya çayı , sarışınlar ya da doğal sarışınları öne çıkarmak isteyen insanlar için önerilmektedir. Rooibos, kızıl saçlı olanlar için iyi çalışır. Çay saçlarınızdayken çayın nüfuz özelliklerini güneşte oturarak geliştirebilirsiniz.


Çayı saçınıza ne kadar uzun bırakırsanız ve o kadar sıklıkla kullanırsanız, o kadar iyi sonuçlar elde edersiniz.  Saçınıza çay kullanırken başarının anahtarı, uygulamayı çok konsantre hale getirmektir. İki bardak su için 3-5 çay poşeti kullanın. Çay soğumaya bırakın ve her zamanki şartlandırıcı ile karıştırın. Amacınız gri saçları kapatmaksa, taze veya kuru bir adaçayı karıştırın - bu saç köklerinin açılmasına yardımcı olacaktır. Karışımı saçınıza en az bir saat bırakın. Hatta bir duş başlığı takabilir ve bütün gece boyunca bırakabilirsiniz.

Havuç veya Pancar Suyu il Saç Boyama 


Saçınıza doğal kırmızı renk tonları eklemek istiyorsanız, havuç veya pancar suyu kullanın . Bunları ayrı ayrı kullanabilir veya birlikte karıştırılabilir. Kullandığınız daha fazla pancar suyu, daha kırmızı renk olacaktır. Havuç suyu kendi başına yumuşak turuncu bir renk tonu yapar. 

Saçınıza bir bardak meyve suyu ekleyin ve biraz hindistan cevizi yağı ile karıştırın . Yağ ve suyu saçlarınızdan sürün ve en az bir saat boyunca sarın. Bu meyve sularının cildinizi ve giysilerinizi lekeleyebildiğini unutmayın. Suyu durulayın ve rengi “düzeltmek” için elma sirkesi ile saçınızı püskürtün. İstediğiniz rengi görene kadar tekrarlayın.


Ceviz Kabukları ile Saç Boyama 


Saç boyası olarak ceviz kabuklarını kullanarak zengin bir koyu kahverengi renk elde edersiniz. Kabukları ezin ve otuz dakika bekletin.Sıvıyı süzün. Saçınıza uygulayın ve saç beyazlarının olduğu alanları renklendirmek için bir pamuk topu kullandığınızdan emin olun. Daha yoğun bir boya istiyorsanız, kaynayana kadar suyu ısıtın ve orijinal hacminin yaklaşık dörtte birini kullanın. Karışımı soğumaya bırakın ve saç sürün.  


Yukarıdaki doğal saç boyaları saçlarınızı aman aman boyamazlar, bunlar doğal saç boyalarıdır ve saçlarınıza zarar vermeden daha hoş ve hafif bir görünüm katarlar. Sizlerde saçlarınıza zarar vermeden boyamak isterseniz bu yöntemleri deneyebilirsiniz.


Argan Yağı Boyalı Saç Bakımı yazımıza da bakabilirsiniz.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder