5 Mayıs 2015 Salı

Yağlı Saç Bakımı


Evet yağlı saçlar mat görünmez hatta gereğinden fazla parlar ama yağlı saçlarınız kirli gözükür. Ayrıca ensenizi, alnınızı yağlandırabilir ve sivilce oluşumlarına neden olabilir. Bundan kaynaklı bizler hem saçlarınızın daha sağlıklı olması hem de yağ dengesini sağlaması açısından sizlere yağlı saç nedenlerini, yağlı saçlar için tonik tarifini aktaracağız. İyi okumalar dileriz. 


Yağlı Saçlar



Saç yağlanması çekenin bildiği oldukça zor bir konudur. Sabah yıkarsınız saçlarınızı öğleni bulmadan yağlanır. Peki yok mu buna bir çözümü ? der gibisiniz,  var tabi. İşte bu yazıda yağlı saçlarınıza yapacağınız bakımla saç yağlanmasının önüne nasıl geçeceğinizi aktaracağız. Saç bakımını düzenli yaparsanız saç yağlanmasını önleyeceğinizi garanti edebilirim, tabi saç bakımında yağlı saçlara nasıl bakacağınızı bilmelisiniz. 

Saç Neden Yağlanır


Saçlarınız sebum denen bir madde salgılarlar. Sebum yağlı olduğu için siz buna saç yağlanması diyorsunuz. Aslında sebum üretimi ciltte meydana gelir ve sivilce gibi etkenlere de yol açmaktadır. Fakat saç derisinde meydana gelen bu doğal yağ üretiminde artış kendini saçlarda hissettirir. Saç yağlanmasının hormonal, genetik nedenler gibi kalıtsal sorunlar olabileceği gibi, saç bakımındaki yanlışlıklar gibi kozmetik ve beslenme alışkanlıkları gibi diyetsel sorunlardan kaynaklı olabilmektedir. Bunun bilinmesi için test yapmak gereklidir. Saç  yağlanmasını önlemek için çeşitli maddeler kullanabilirsiniz, bu maddeler kükürt, çinko oksit ve b3 vitamini, lavanta suyu.

Saç Yağlanmasını Önleyen Tonik


Tarifini vereceğim tonikte kullanacağınız maddeler saç derisinde yağlanmayı bastıracaktır. Saç derisinde yağlanma olduğunda yapılan en büyük hata yıkamaktır. Siz saç derisini yıkadıkça saç deriniz daha fazla sebum yani yağ üretir bu yüzden saçlarınızı çok sık yıkamamalısınız. Zaten tarifini vereceğim tonik saçtaki yağlanmayı dengeleyecek ve sizlerin saç yıkama rutinini de bir dengeye sokacaktır.

  • 200 ml lavanta suyu
  • 20 ml % 40 laktik asit 
  • 10 ml biyosülfür (kükürt)
  • 10 gr çinko oksit 
  • 10 gr b3 vitamini

Lavanta suyuna b3 vitamini ilave edip iyice çalkalayınız. B3 vitamini eriyecektir. Daha sonra içerisine laktik asiti ekleyin ve bolca çalkalayın, daha sonra kükürtü ilave edin iyice çalkalayın en son olarak çinko oksiti ilave edin ve bolca çalkalayınız. Çinko oksit çözülmeyecektir, bu yüzden toniğinizi her seferinde çalkalayarak kullanın. 

Saç Yağlanmasının Çözümü 



Duş almadan 5 dakika önce saç derinize toniği çalkalayarak uygulayın. Toniği çok az miktarda tüm saç derinize uygulayınız. Saçlarınızı normal şekilde yıkayın. Tonik 1 ayın sonunda saçlarınızın yağlanmasını kesin olarak azaltacaktır.


Sebum azaltıcı bu tonik saçın yağlanma hızını azaltıp saçlarınızın yağlanmasını azaltacaktır. Eğer saçlarınız yağlanıyorsa ve buna kısa zamanda çözüm üretmezseniz bir iki sene içinde saç derisi hastalıkları ortaya çıkar seboreik dermatit gibi sorunlarla uğraşmamak için saç yağlanmasını önlemeniz gerekiyor. 


Yukarıda aktaracağımız yağlı saçlar için tonik tarifi bu kadardır ve son derece basittir. Sizlerde saçlarınızdaki fazla yağlardan kurtulmak isterseniz bu doğal malzemelerden alıp saçınıza bu toniği hazırlayabilirsiniz. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür ederiz.


Yağlı saçların tam aksine kuru saç bakımı da sıkıntılı bir konudur. Bundan kaynaklı aşağıdaki linke  bakarak kuru saç sorununa karşı da önlem alabilirsiniz.

Kuru Saç Bakımı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder