23 Ekim 2013 Çarşamba

Mükemmel Saçlar


Her kadının istek listesinde uzun, kalın ve parlak saçlar bulunmaktadır. Ancak, toz, kirlilik, güneş ve hava şartlarına her gün maruz kalmak onu başarmak için neredeyse imkansız bir hale getirmektedir. Piyasada mevcut ürünler, uzun vadede iyi olandan daha fazla zarar veren kimyasallar içerir. Peki saçlarınızı sağlıklı ve güçlü tutarken tüm bu sorunlarla nasıl baş edersiniz?

Sağlıklı Saçlar için Sağlıklı Beslenme

Diyet, saçlarımızın  ve genel sağlığınız için çok önemli bir rol oynar. İşte size, saç tipinize göre, taçlandırıcılığınıza biraz zafer katmanıza yardımcı olacak birkaç diyet önerisi; normal saçlar için; balık, tavuk,  ve lahana, kuru saçlar için ; çiğ sebze, bakliyat, kahverengi pirinç, muz, fındık, E vitamini ve yağlı saçlar için yeşil yapraklı sebzeler, salatalar, taze meyveler, yoğurt tüketilmesi önemlidir. Bunun dışında vitamin ve mineraller saç bakımı için oldukça önemlidir. Ayrıca protein saçlardaki keratine destek olması açısından önem arz etmektedir. 


Güzel Saçlar için 


Saçınızı sağlıklı tutmanın en önemli adımı onu temiz tutmaktır. Ve seçtiğiniz ürün sizin için doğru olmalıdır.  .

  • Kuru saçlar için: Saçınızı doğal yağlarından ayırmayan ürünler seçin.
  • Yağlı saçlar için: Yağlı saç derisinin aktivitesini sınırlamak için çalışan bir ürün seçin.
Bir süre içinde her defasında bir temizleyici şampuan kullanın ya da ürün birikmesi, şampuanın sahip olduğu sonuçları etkileyecektir. Bayanlar, lütfen şampuanın saç derisini temizlemesi ve saçlarınızı şekillendirmemesi gerektiğini unutmayın, bu yüzden kuru saçlar için şampuan daha az kullanın.  Bir yıkama için sadece bir madeni para büyüklüğünde bir damla kullanın, yeterli olacaktır. 
Yumurtalar saçlarınızda harikalar yaratır. Yumurta sarısı yağ ve proteinler açısından oldukça zengindir, bu arada beyazlar istenmeyen yağları çıkarmaya yardımcı olurken, normal saçları yumuşatmak için yumurtanın tamamı , kuru saçlar için yumurta sarısı ve yağlı saçlar için yumurta akları kullanılmalıdır. Zeytin yağı ve yumurta maskesi yeterli olacaktır. Sadece ılık su ile durulamayı unutmayın!

Saç Derisi Bakımı 

Limon suyu ve zeytinyağı kaşıntılı bir kafa derisi ve kepekler için idealdir. Bu durumlar kötü beslenme, stres veya iklimin bir sonucu olabilir. 2 yemek kaşığı taze limon suyu, zeytinyağı ve su karışımı ile karıştırın.  Saç derisine bu karışımla masaj yapın ve 20 dakika dinlendirin. Her zamanki gibi yıkayın. Limon suyu, kuru cilt parçalarını temizlerken zeytin yağı saç derisini nemlendirir. 

Yıpranmış Saçlara Bakım 


Bal ve limon yıpranmış saçlar için idealdir.  Güneş ışınları saçlarınız için çok zararlı olabilir ve ona zarar verebilir. Bu problemden kurtulmak için bal ve zeytin yağını deneyin.  Temiz nemli saçlara 1/2 bardak bal ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı masajı yapın ve 20 dakika sonra durulayın.  Zeytinyağı şartlarında balın hem anti-bakteriyel hem de şartlanma özellikleri vardır.

Saç Kepeklerinden Kurtulun


Kepek için kahverengi şeker kullanın.  En yaygın saç problemlerinden biri kepektir. 2 parça kahverengi şekeri saç kremi ünitesinin 1 parçası ile karıştırarak evde etkili bir şekilde uygulayın ve kafa derisine hafifçe ovun. 

Saç Dökülmesine Çözüm


Saç dökülmesi,  yaşamda var olan bir problemdir. Ve sürekli dikkatimizi çeker! Hiçbir şey düşünemiyoruz. Aleo Vera, saç derisini iyileştirmek ve pH dengesini normale getirmek için mükemmeldir. Ayrıca gözenekleri temizleyen temizleme özelliklerine de sahiptir.

1/2 çay kaşığı ile aloe vera jeli karıştırın. Limon suyu ekleyin. Hindistan cevizi yağı ile karıştırın ve  saç derisine ve saçınıza uygulayın.  20 dakika sonra saçlarınızı her zamanki gibi yıkayın.

Yukarıdaki çözüm önerileri mükemmel saçlara ulaşmak için ve saç sorunlarınızı çözmek içindir. Umarım işinize yarar ve canlı, parlak saçlara sahip olursunuz.

Saçlarınızı daha sağlıklı ve daha parlak tutmak için aşağıdaki yazılarımıza da bakabilirsiniz.

Doğal Saç Bakımı
Keratin Tedavisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder